· 

Casco's MTS Ommoord en MTS Sardonyx onderweg naar Nederland

Laagwaterstand vertraagt aanvoer casco's

Terwijl het water hier hoog tegen de dijken klotste, had men op de Donau te maken met extreme laagwaterstanden. Met tot gevolg dat zelfs de lege casco's van het MTS Ommoord en MTS Sardonyx niet van de werf in Lovosice naar Wemeldinge konden varen. 

 

Pas na wekenlange regenval liet het waterpeil toe dat er weer gevaren kon worden. We zien hier het casco van het MTS Ommoord de sluis bij het kasteel van Střekov (Tsjechie) binnenvaren.

 

Later passeert het casco van MTS Sardonyx op de Elbe de Augustus Brücke in Dresden.

 

Het zijn twee tankers van het type Vegoil klasse N-open. De door dieselmotoren aangedreven dubbelschroefs motorschepen zijn voorzien van 7 ladingtanks en 3 sloptanks, alle uitgevoerd in Duplex RVS. De voorstevens hebben een zogenaamde waterlijn verlenger. Na aankomst in Wemeldinge zal de afbouw direct beginnen.

 


Oostelijke Kanaalweg 20

4424 NC Wemeldinge

+31 (0)113 32 50 10

info@zmsbv.com

KvK 69897697

BTW NL858057220B01

Erkend leerbedrijf