Portfolio

Wat voor schepen bouwen wij?

Momenteel bieden wij aan twee droge ladingschepen en vijf tankers. In de basis identieke schepen maar geheel aangepast aan de specifieke wensen van de toekomstige eigenaren. Wat al onze schepen delen is kwalitatieve en bewezen techniek. Experimentele systemen moeten zich eerst bewijzen voordat we ze toepassen. Een schip moet in onze ogen robuust en betrouwbaar zijn, met het vizier gericht op een schone toekomst.

 


Drie scheepstypes

beunschip
TYPE C TANKER
PLANTAARDIGE OLIËN TANKER


Toekomstbestendig

Ons doorontwikkelde casco laat heel goede resultaten zien op het gebied van brandstofverbruik, fijnstof uitstoot en CO2 uitstoot. Want milieuprestaties zijn vandaag de dag maatgevend voor de charterbaarheid en toekomstbestendigheid van een schip: door stringente regelgeving enerzijds en subsidies anderzijds zullen bevrachters steeds verdergaande milieu eisen stellen bij hun aanbestedingen. Schepen met verbeterde milieuprestaties zijn dus niet eens zozeer een ideaal, maar een absolute noodzaak om op de markt aan bod te komen. De schepen van ZMS zijn daar op voorbereid.

Laag brandstofverbruik

Dankzij een pakket innovaties hebben onze schepen een brandstofverbruik dat 18% lager ligt dan bij een conventioneel schip. Zo zorgt een opvallende aanpassing aan het achterschip voor een sterk verbeterde aanstroming. De efficiëntie van de voortstuwing is hierdoor verbeterd en de glijweerstand verlaagd.Zeer compleet opgeleverd

Elk schip wordt naar behoefte compleet opgeleverd. De achterwoning heeft standaard 3 slaapkamers en de voorroef beschikt over een ruim bed en een aparte badkamer. Beide woningen zijn volledig gemeubileerd. Het achterschip biedt ruimte aan een berging, een hal en douche en wc. Alle ruimtes hebben betonvloeren met vloerverwarming. De airconditioningsinstallatie heeft verspreid over het schip in totaal 5 binnenunits.

 

Voor het varen van bijvoorbeeld een verontreinigde grondtransport is het schip uitgerust met een overdrukinstallatie in de woonvertrekken en het stuurhuis.

 

Naast de Davits, de reddingsboot of -vlot en autokraan, ontbreekt ook de spudpaalinstallatie niet, standaard met 3 telescopische pijpen.

 

Voor de voortstuwing is gekozen voor twee Volvo Penta’s met een vermogen per motor van ca. 650 pk bij 1800 tpm, standaard uitgerust met onder andere een turbocharger. De Veth boegschroefinstallatie is uitgerust met zo’n zelfde motor.

 

Alle gebruikelijke installaties zijn aan boord te vinden of in overleg te plaatsen. Standaard kiezen wij voor kwalitatieve en bewezen techniek, maar de definitieve keuzes worden gemaakt op basis van goed advies en overleg. 

 

 


Oostelijke Kanaalweg 20

4424 NC Wemeldinge

+31 (0)113 32 50 10

info@zmsbv.com

KvK 69897697

BTW NL858057220B01

Erkend leerbedrijf