· 

Verdubbeling van de vloot in 2022

SCHAALSPRONG VOOR CEELANDIA

Op de kop af zes maanden na aankomst van het casco in Nederland, meldt Zeeland Maritime Services de oplevering van MTS Castilia. Daarmee is meteen de helft van de order van opdrachtgever Ceelandia Scheepvaart BV uit Goes gerealiseerd. De transporteur van plantaardige oliën en vetten neemt daarmee de derde tanker in gebruik. Binnenkort volgt de oplevering van de tweede casco uit China en is de schaalsprong van Ceelandia een feit. Bij de feestelijke inhuldiging op donderdag 7 april, spreekt de opdrachtgever lovend over de werf in Wemeldinge.

 

“Wat de prijs betreft kwam ZMS bij de aanbesteding als beste uit de bus. Een half jaartje later blijkt dat het team van directeur Cees Nobel ook bijzonder betrouwbaar en bekwaam is. Waar tot op de dag van vandaag overal excuses klinken over corona, is onze nieuwe 86 meter lange tanker precies op tijd opgeleverd. Dat vind ik een knappe prestatie, want ook de kwaliteit is dik in orde. Opdrachtgever Jack Schunselaar denkt dat daarin de werkwijze van ZMS een belangrijke rol speelt. “Het kost geen enkele moeite om met de juiste persoon in contact te komen, de directe lijnen met verschillende afdelingen maken de samenwerking bijzonder prettig. "En”, voegt de expanderende transporteur over het water aan zijn loftuiting toe, “het schip is volledig gecertificeerd volgens de strengste richtlijnen.” 

Rendement 

Door vooruit te lopen op een strengere milieunormering, is de tanker absoluut toekomstbestendig. Voor Ceelandia is dat een must. Schunselaar: “Dat betekent voor mij als eigenaar dat ik langjarig verzekerd ben van bedrijfseconomisch én maatschappelijk rendement.” Bij het vervoer van voedingsmiddelen speelt hygiëne een grote rol. De RVS ladingtanks met5 een capaciteit van 2.442 kuub, zijn voorzien van een geavanceerd systeem voor reiniging met een minimale milieubelasting. De Castilia wordt aangedreven door een Mitsubishi die voldoet aan de C5 normering.


Oostelijke Kanaalweg 20

4424 NC Wemeldinge

+31 (0)113 32 50 10

info@zmsbv.com

KvK 69897697

BTW NL858057220B01

Erkend leerbedrijf