· 

Gouden Green Award voor mbs Philipskercke II

ZMS innovaties beloond met award

Het Green Award is een programma ter stimulering van een schonere en veiligere scheepvaart. Het bestaat al sinds 1994 voor de zeevaart. Over de hele wereld zijn er (op vrijwillige basis) schepen en rederijen door Green Award gecertificeerd op het gebied van kwaliteit, veiligheid en milieu.

 

In 2011 heeft de stichting Green Award ook een programma voor de binnenvaart ontwikkeld. Het programma voor de binnenvaart is, gezien het aantal aanmeldingen, zonder meer een succes te noemen.

 

Het programma van eisen voor de binnenvaart is compact gehouden en heeft betrekking op motoren, de technische uitrusting aan boord en het gedrag van de bemanning.

 

Aantrekkelijke voordelen  

Havens en andere maritieme dienstverleners verlenen aantrekkelijke voordelen aan door Green Award gecertificeerde schepen, zoals kortingen op havengelden, producten en diensten. Deze voordelen motiveren scheepseigenaren om te investeren in schonere technieken en veiliger operaties.

 

Groene innovaties

De Philipskercke II dankt de gouden award aan enkele groene innovaties zoals de waterlijn-verlenger. Omdat ook het achterschip op de tekentafel is bewerkt, bespaart het schip zeventien á negentien procent op brandstofverbruik.

 

Achter de motoren is een geavanceerde naverbrander geplaatst. Het HT-koelsysteem van de hoofdmotor fungeert als bron voor de vloerverwarming in de stuurhut en de woonvoorzieningen. 

 

 

Nieuw is ook het managementsysteem voor de energiehuishouding aan boord. Deze voorziening maakt het ontwerp van ZMS niet langer afhankelijk van de inzet van een generator of walstroom. De overproductie overdag gaat naar accu’s voor de nachtstroom. 

 

CCR2

De uitstoot van NoX bedraagt slechts 1,4 g/kWh dit is lager dan de vereiste 1,8 g/kWh. Dit betekent concreet een spraakmakende vermindering van 70 procent ten opzichte van de huidige CCR2 norm. Het aandeel roetdeeltjes (PN) =0,021 g/kWh. Hier scoort de Philipskercke II een reductie van 90 procent op de huidige CCR2 norm.

 

De toekenning van deze gouden award bevestigt dat ZMS schepen bouwt die ruimschoots voldoen aan de huidige milieunormen en klaar zijn voor een schone toekomst.

 

 

Mbs Philipskercke II is de Gouden Green Award toegekend
Mbs Philipskercke II is de Gouden Green Award toegekend

Oostelijke Kanaalweg 20

4424 NC Wemeldinge

+31 (0)113 32 50 10

info@zmsbv.com

KvK 69897697

BTW NL858057220B01

Erkend leerbedrijf