· 

Philipskercke III gedoopt in Wemeldinge

GOUD VOOR JONGSTE BORELING ZLM

Zaterdag 10 juli is in het Zeeuwse Wemeldinge de Philipskercke III gedoopt door mevrouw Naterop, echtgenote van de burgemeester van de gemeente Kapelle. De vreugde bij Zeeland Maritime Services om de jongste boreling van de werf, is meteen in kracht verdubbeld door de toekenning van een voorlopig Green Award Gold-certificaat. Daarmee behoort het splinternieuwe Stage-V schip tot het selecte gezelschap dat acteert in de Champions League van de duurzame binnenvaart. De eigenaar -de ondernemende familie Faasse uit Sint-Philipsland - kiest doelbewust voor een toekomstbestendige uitbreiding van de vloot.

 

De naam Faasse staat al meer dan honderd jaar voor innovatie en efficiency in de binnenvaart. De huidige bewindvoerders Johan en Digna Faasse, werken voor de bevrachting van de Philipskercke III samen met Zand en Grinthandel Van Ouwerkerk BV. Met een capaciteit van 3250 ton, een lengte van 86 meter en breedte van 11,45 meter, biedt de nieuwkomer een surplus aan ruimte bij het vervoer van grint, zand en verhardingsmaterialen. De samenwerking met de scheepsbouwer uit Wemeldinge laat zich eenvoudig verklaren. ZMS kiest bewust voor de bouw van casco’s in Oost-Europa. De afbouw volgt daarna op de eigen werf in Zeeland. De meerwaarde van deze strategie, is een korte levertijd en een aantrekkelijke prijsstelling. “En dat ondanks het feit dat dit best een gecompliceerd schip is”, bevestigt Johan Faasse. “We praten hier over veel meer technische voorzieningen dan bij een standaard beunschip. Mijn complimenten voor ZMS dat de afbouw in amper drie maanden heeft gerealiseerd.” 

Zeldzaamheid

Een opdrachtgever die het uiterste vraagt op gebied van een duurzame exploitatie, vindt een gewillig oor in Wemeldinge. De merites: een hoger tonnage in combinatie met een lager brandstofverbruik plus een drastische reductie van de schadelijke uitstoot. Warmtewisselaar en accupack als alternatief voor walstroom met daar bovenop de nabehandeling van de emissie. Stuk voor stuk voorzieningen die bijdragen aan een opmerkelijk zuinige CO₂-footprint en een hoger ROI op de exploitatie. Exact in lijn met de wens van de eigenaar. De Philipskercke III is een kloon van de Philipskercke II. Nummer twee is gelauwerd met een Green Award Gold. Nummer drie heeft de voorlopige erkenning geoogst waarmee duidelijk is dat de uitstoot van fijnstof en stikstof sterk is gereduceerd. “Een zeldzaamheid voor beunschepen”, besluit Johan Faasse. ZMS heeft bij de doop rekening gehouden met de geldende coronamaatregelen. Daarom is het aantal gasten beperkt gebleven. 

 


Oostelijke Kanaalweg 20

4424 NC Wemeldinge

+31 (0)113 32 50 10

info@zmsbv.com

KvK 69897697

BTW NL858057220B01

Erkend leerbedrijf