· 

Blaak en Weena aan imposante vloot toegevoegd

Maaskade dendert dapper door

Ondanks de aanhoudende lage waterstand en troebele economische vooruitzichten vertrouwt Maaskade Bevrachters BV op eigen koers. De Rotterdamse onderneming dendert dapper door. De imposante vloot groeit na de doop van de tweelingzusters Weena en Blaak verder uit naar 64 volwassen binnenvaarttankers. Donderdag 15 september knalde onder grote publieke belangstelling de Champagne op de werf van scheepsbouwer ZMS in het Zeeuwse Wemeldinge. De dubbele doop bevestigt het vertrouwen in de eigen koers. 

 

Bij Maaskade’s CEO Piet Wassenaar valt geen spoor van twijfel te bekennen in zijn toelichting op de meest recente uitbreiding van de vloot. “Dan heb ik het over twee cruciale zaken: capaciteit en kwaliteit. De ééneiige tweeling is speciaal geconstrueerd en gebouwd voor het transport van plantaardige eetbare voedingsmiddelen. De vraag uit de markt naar laadruimte voor deze producten stijgt onverminderd. Maar dat vooral ook in combinatie met de hoogste kwaliteitseisen op het gebeid van voedselveiligheid van de lading én duurzaamheid van de schepen. ZMS slaagt in onze opzet om op beide raakvlakken de allerhoogste norm te realiseren. Daarmee doel ik concreet op de stage 5 motorisering van Mitsubishi en de RVS ladingtanks met een capaciteit van 2.442 ton. Schip en aandrijving voldoen beiden aan de strengste eisen op gebied van sustainability. Juist dat is in toenemende mate een eis die opdrachtgevers ons opleggen. Dit staat al lang niet meer alleen bij de multinationals op de agenda.” 

 

 

Groter vaargebied

Een ander pluspunt van de dames MTS Weena en MTS Blaak, is de mooie uitkomst van een doordacht ontwerp. De tankschepen blijken ondanks een niet bescheiden lengte van 86 strekkende meters, toch in staat om dieper het Europese vasteland in te varen. “Een groter vaargebied is voor ons en onze opdrachtgevers van onschatbare waarde”, bevestigt Piet Wassenaar. “Dat is wat ik versta onder het multifunctionele karakter van de nieuwe tankers. De brede inzetbaarheid maakt vooral het verschil in de Duitse kanalen en het noorden van Frankrijk.“ Maaskade Bevrachters BV zet de nieuwe tankers in voor het eigen groene label Qwave.  

 


Oostelijke Kanaalweg 20

4424 NC Wemeldinge

+31 (0)113 32 50 10

info@zmsbv.com

KvK 69897697

BTW NL858057220B01

Erkend leerbedrijf